Skip to main content

Rólunk

Az Alapítvány tevékenysége

Az Alapítvány 2013-as aktivitásai

Jógaoktatás és vegetárius ételkóstoló a BME egészségnapokon februárban és márciusban.

Heti egy alkalommal jóga órát tartottunk a gyerekeknek a Budapest II. kerület Cseppkô utcai nevelőotthonban. Havonta egyszer vasárnap közös fôzés a nevelőotthon lakóival. A gyerekeknél bevált ez az egyszerű program, élvezik a fôzést.  Mindig vegetáriánus ételeket készítünk, és megismertetjük őket a zöldségekkel amivel ritkán találkoznak ilyen formában.

Önkéntes segítőként részt vettünk a Jóga a mindennapi életben rendszer nyári nemzetközi jógatáborának lebonyolításában június 22 és július 6 között Vépen. A kéthetes jógatáborban több száz kezdő és haladó jógagyakorló mélyült el a jóga tudományában, a testi- szellemi- és spirituális fejlődése érdekében.

Részt vettünk az V. jubileumi Paloznaki jógahétvége szervezésében és lebonyolításában amely július 12 - 14 között került megrendezésre. A Jógahétvégén péntektől vasárnap estig sokszínű művészeti, kultúrális és jóga programok zajlottak folyamatosan több helyszínen. A jógagyakorláson, előadásokon és vegetáriánus ételeken keresztül a résztvevők inspirációt kaptak az egészséges életmód elméletéből és gyakorlatából.  

A Jóga a mindennapi életben rendszer standján jelen voltunk a Coca-Cola Testébresztő XV. Női Mozgásfesztiválon és a Szépkorúak Testébresztő fesztiválján szeptember 8-án és 9-én.

Szeptembertől a Budapest XI. kerületi Sadhana Stúdióban  önkéntes oktatóink heti tizenöt jógafoglalkozást és egy relaxációs órát tartanak. A tizenöt jógaórából kettő "szépkorúaknak" van ajánlva. A "szépkorúak" számára  fenntartott foglalkozásokon a részvétel ingyenes. Az év végéig a stúdió tanfolyamain közel száz gyakorló vett folyamatosan részt.

Októbertől a Sadhana Stúdióban "Kezdjük a hetet gyakorlással!" címmel közös gyakorlási lehetőséget biztosítunk díjmentesen minden jógagyakorlónak.

Szintén októbertől önkéntes oktatóink péntekenként "hétzáró feszültséglevezető" jógaórát tartanak a Vadaskert Iskola tanárai részére.

Önkéntes segítőként részt vettünk a Jóga a mindennapi életben rendszer budapesti nemzetközi jógahétvégéjének lebonyolításában amely október közepén került megrendezésre.

A Baptista Roma Misszió számára ruhagyűjtést szerveztünk a stúdióban. Ezúton is köszönjük az adományozóknak az összegyűlt ruhákat melyeket 2-4 hetente továbbítunk a misszió részére.

Az Alapítvány cél szerinti tevékenységeiből származó bevételei 2013-ban:

·         Jógaoktatás: 738 eFT

·         Jógaismereteket elmélyítő könyvek, CD-k, folyóiratok: 138 eFt